Na sastanku u Perutnini Ptuj – Pipo d.o.o. Čakovec saznali smo da tvrtka uvodi promjene u organizaciji i načinu obavljanja djelatnosti distribucije robe, točnije da prestaje obavljati djelatnost distribucije u vlastitom aranžmanu, što u konačnici povlači za sobom gubitak 133 radna mjesta vozača, skladištara i administrativnih radnika.

Prema prvim informacijama poslodavac će poštivati sve Zakonske propise vezane uz trajanje otkaznog roka, kao i isplatu otpremnine, no međutim postavili smo pitanje isplate prekovremenih radnih sati za protekli period, kao i druga prava koja su radnici ostvarivali za vrijeme trajanja radnog odnosa. Dobili smo odgovor da je poslodavac spreman razgovarati i pronaći način mirnog rješenja  ovih pitanja.

Prema dogovoru sastanak poslodavca sa sindikalnim povjerenicima održat će se u narednih 14 dana,  gdje će se raspraviti sva ova pitanja.

Obzirom da će tvrtka raditi distribuciju do 01.04.2013. godine predsjednik uprave zamolio je sve radnike da do kraja odrade svoje radne zadatke, na što vam i mi skrećemo pozornost, obzirom da je naša obveza do kraja radnog odnosa ispunjavati svoje radne obveze iz ugovora u radu, te da nema nikakve pravne osnove za izražavanje nezadovoljstva eventualnim bojkotom radnih obveza.

Bilo tko od vas tko će biti nezadovoljan imat će mogućnost svoja prava ostvariti sudskim putem, u čemu će imati osigurane odvjetničke usluge putem ovog sindikata.

Putem web stranice sindikata hrvatskog vozača izvještavat ćemo vas o tijeku pregovora sa poslodavcem.