Dana 28.11.2018. godine u hotelu International sa početkom u 10:00 sati održana je 15. sjednica Bipartitnog socijalnog vijeća za cestovni promet.

Uvodnu riječ imao je predsjednik Miljenko Gočin koji je upoznao prisutne o točkama dnevnog reda te prezentirao uključenost Sindikata hrvatskog vozača u projekt “Vip u cestovnom prometu”.

Nakon uvodnog izlaganja sudionici su imali priliku pogledati promo video isječak koji je snimljen unutar projektnih aktivnosti te će se isti besplatno dijeliti svim budućim sudionicima na radionicama koje se održavaju unutar projekta a čije će održavanje krenuti uskoro.

Sudionici su bili zadovoljni prezentiranim video isječkom te je nastavak sjednice započeo prezentacijom profesora sa Pravnog fakulteta u Zagrebu, Viktora Gotovca. Profesor Gotovac u svojoj je prezentaciji iznio ključne probleme te moguća rješenja problema unutar cestovnog prometa, ponajprije vezano uz Zakon o radnom vremenu te Zakon o radnom vremenu mobilnih radnika.

Konstruktivna rasprava završila je komentarima i upitima profesoru Gotovcu te razjašnjivanjem upitnih dijelova.

Završna točka sjednice odnosila se na izbor novog predsjednika te obavještavamo da je novi predsjednik Bipartitnog socijalnog vijeća za cestovni promet gosp. Zoran Kalauz dok je njegov zamjenik gosp. Stjepan Lisičak.