U četvrtak, 17.02.2022. Održalo se drugo savjetovanje članova SHV i partnera u Splitu. Ovo je drugo od ukupno 5 savjetovanja koja se provode u sklopu elementa “Suradnja tijekom sezonskih poslova s radnicima i poslodavcima i podrška prilikom osiguranja odgovarajućih uvjeta rada”

Na savjetovanju su se analizirali rezultati ankete koja se provodila na prethodnim edukacijama, na ukupnom uzorku od 124 ispitanika koji su odgovorili na 22 pitanja koja su povezana uz radne odnose, odnose sa poslodavcem, radnička vijeća, uključenost u rad sindikata, zadovoljstvo na radu i slično.

Sudionike je pozdravio voditelj projekta, Miljenko Gočin, koji je uz pravnika Bože Tomića vodio konstruktivnu raspravu vezanu uz svako pitanje i rezultat ankete.

Također svi sudionici kao i na prethodnom savjetovanju iznijeli su svoja mišljenja te ideje o poboljšanju trenutne situacije vezane uz uvjete rada vozača i sezonske poslove. Mišljenja i prijedlozi sudionika bit će objedinjena i prezentirana na sjednici Bipartitnog socijalnog vijeća za sektor cestovnog prometa koja će se održati nakon što se provede svih 5 savjetovanja sa sudionicima.