Dana 18.01.2019. održan je drugi od deset planiranih susreta vozača i poslodavaca unutar kampanje za jačanje socijalnog dijaloga.

Susret je održan sa početkom u 10:00h u Osijeku, u Hotelu Waldinger.

Uvodnom riječi o samom projektu, susretu i ciljevima sudionicima se obratio Miljenko Gočin koji je voditelj samog projeka čiji je susret jedan od elemenata provedbe.

Također uzvanicima se obratila i Ana Falak iz Hrvatske udruge poslodavaca koji su uz Sindikat hrvatskog vozača partneri na ovom projektu “Vip u cestovnom prometu.”

Predavanje je započelo temom radnih vremena mobilnih radnika koju je sudionicima prezantirao Viktor Gotovac, profesor radnog prava sa Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Predavanjem na temu “Uvod u socijalni dijalog” završen je službeni dio susreta u kojem je Dijana Fazlić, mag.iur. sudionicima iznjela problematiku kolektivnih ugovora i socijalnog pregovaranja.

Nakon predavanja i poslodavci i vozači su iznosili svoje stavove i zajedno zaključili da je potrebno voditi kvalitetniji socijalni dijalog nego što se trenutno vodi te su zajednički nakon službenog dijela predavanja razmjenjivali iskustva i mišljenja uz organizirani ručak za sve sudionike susreta.

Komentirajte

E.mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *