Treći dan edukacije u Opatiji počeo je analiziranjem ranijih predavanja koja su se održala prethodna dva dana. Sudionici su postavljali pitanja na koja je pravnik odgovarao te ih je prezentirao na početku današnje edukacije.

Današnja edukacija odnosi se ponajviše na radnička vijeća, izbor radnika za radnička vijeća te sudjelovanje radnika u odlučivanju. Pravnik Bože Tomić izložio je ranije navedene teme te sabrao sva pitanja koja su imali sudionici tijekom ovih edukacija. Odgovaranjem na pitanja, došlo je do razmjene iskustava povjerenika koji u svojim tvrtkama imaju kolektivne ugovore i radnička vijeća sa onima koji su tek u tijeku kolektivnih pregovora, pa je tako bilo riječi i o kolektivnim pregovorima koji su bitna stavka ove edukacije. Svi povjerenici iskazali su zadovoljstvo obrađenim temama. Edukacija završava sa današnjim danom (14.03.2021.), svi sudionici stekli su znanja o radnom pravu te će svakako biti kompetentiji u promicanju socijalnog dijaloga što je i cilj ovog projekta.