U ponedjeljak, 18.10.2021. u Zagrebu je održana jednodnevna radionica, 4. od ukupno 5 predviđenih u ovom elementu projekta naziva “Jačanje partnerskih odnosa sindikata i poslodavaca u kontekstu promicanja boljih uvjeta rada s naglaskom na sezonske poslove”. Edukacije je održana u prostorima Sindikata hrvatskog vozača na Radničkoj cesti. Na ovoj edukaciji sudjelovali su članovi raznih firmi koje djeluju na području Zagreba i okolice. Među njima valja istaknuti članove SHV i partnera koji dolaze iz Zagrebačkog holdinga odnosno njegovih podružnica, te članove niza manjih privatnih tvrtki koji su također pokazali interes za sudjelovanje na edukaciji ovog tipa.

Kao i na prethodne 3 radionice, sudionike je uvodnom riječi pozdravio voditelj projekta Miljenko Gočin, predsjednik SHV koji je upoznao sudionike sa prethodnim i daljnjim aktivnostima u projektu “Zajedno do cilja”. Povjerenica/predavačica na ovom predavanju bila je Sanja Ožić, povjerenica SHV za tvrtku Zagrebački holding (Podružnica Čistoća).

Kao i na svim dosadašnjim jednodnevnim edukacijama, tako je i na ovoj edukaciji glavnu riječ vodila povjerenica koja je sudjelovala na edukaciji u Opatiji gdje su povjerenici obučeni predavati na jednodnevnim radionicama za članove. Teme koje su bile vodilja na edukaciji bile su vezane većinom uz radno pravo, radne odnose, odnose poslodavaca i radnika, socijalni dijalog, pregovaranje i slično.

Uz podršku pravnika SHV Bože Tomića na sva pitanja sudionika uspješno je odgovoreno, svi sudionici iskazali su veliko zadovoljstvo što su mogli sudjelovati na ovakvoj edukaciji koja je aktualna u njihovom zanimanju i uvelike će im koristiti u daljnjoj karijeri. Sudionici su također kao i svi do sada ispunili anonimnu anketu koja će biti dio analize na kraju ovog projekta.