Nakon susreta u Pazinu, projektni tim uputio se u Rijeku na održavanje 6. susreta vozača i poslodavaca.

14.svibnja 2019. godine održan je 6. od ukupno 10 planiranih susreta vozača i poslodavaca unutar “Kampanje za jačanje socijalnog dijaloga”.

Ovaj susret okupio je vozače i poslodavce koji većinom rade na području Rijeke i okolnih mjesta.

Svim sudionicima sa uvodnom riječi o projektu i projektnim aktivnostima obratio se Miljenko Gočin, voditelj projekta. Nakon uvodne riječi voditelja projekta, svim uzvanicima obratila se Ana Falak, koordinatorica projektnog partnera koja je pozdravila sve sudionike i uz par riječi nadopunila uvod voditelja projekta.

Prvo predavanje o mobilnim radnicima i uređenju njihovog radnog vremena održao je profesor Viktor Gotovac sa Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Drugi dio predavanja koji se odnosio na kolektivna pregovaranja, socijalne partnere i socijalni dijalog održala je mag. iur. Dijana Fazlić.

Svi sudionici aktivno su sudjelovali u predavanju, iznosili primjere iz vlastitih tvrtki i prijedlozima nastojali doći do kvalitetnije mogućnosti rješavanja trenutnih problema unutar njihove branše sa kojima se suočavaju svakodnevno, većinom vezano uz nejasnoće u tumačenjima zakona o mobilnim radnicima.

Susret je započeo u 12:00h te je završio u 14:20 kada su se svi sudionici nastavili družiti uz ručak.