21.09.2013. godine održan je sastanak u Rijeci sa vozačima i ostalim zaposlenicima koji rade na poslovima vezanim uz logistiku u tvrtkama Konzum / Velpro, Pik Vrbovec, Zvijezda, Ledo, Jamnica. Nakon što su svi prisutni upoznati sa načinom rada Sindikata hrvatskog vozača, glavni dio sastanka posvećen je obvezama i izazovima koji su stavljeni pred vozače a na osnovu Zakona o radnim vremenima i obveznim odmorima mobilnih radnika, te uređaja za bilježenje u cestovnom prometu, kao i odredbi Zakona o sigurnosti na cestama. Pored toga raspravljali smo o početnoj i periodičkoj izobrazbi vozača koja je preduvjet za ostvarenje Oznake Europske unije (COD 95).

Robet Tomac govorio je o aktivnostima sindikata hrvatskog vozača u tvrtki Zvijezda d.d., u kojoj je zaposlen, te obnaša dužnost povjerenika sindikata hrvatskog vozača.

Krešo Trampus povjerenik sindikata hrvatskog vozača u tvrtki Konzum / Velpro, govorio je o trenutnom stanju, te načinu rada na području Osijeka, te se u svome izlaganju osvrnuo na sastanak koji smo održali sa predstavnicima uprave tvrtki Konzum / Velpro, dana 19.09.2013. godine uz prisutnost osoba ovlaštenih za odnose sa sindikatima unutar koncerna Agrokor.

Branko Đumia, zaposlenik tvrtke Ledo d.d. govorio je o svojim nastojanjima da već puno ranije sa kolegama pristupi sindikatu hrvatskog vozača, kako bi dobili potrebne informacije i smjernice za obavljanje svakodnevnih radnih aktivnosti bez rizika da budu kažnjeni za počinjene prekršaje.

Jedan komentar za Rijeka 21.09.2013. Konzum/Velpro, Pik Vrbovec, Zvijezda, Ledo, Jamnica
  1. Cijena tjedne karte za zone 1-2 je 30.40 GBP (). Ako sjavltaš tu tjednu kartu na Oyster, potrebno je platiti još 5 GBP pologa prilikom uzimanja Oyster kartice, no ako ju vraćaš po odlasku, možeš tražiti natrag tih 5 funti. Nisam siguran da ti se isplati naručivati Oyster poštom zbog toga što će on doći s kreditima koje uplatiš na njega (kao što piše gore u članku), a tebi ne trebaju toliko krediti koliko tjedna karta. Plaćanje pologa za Oyster možeš izbjeći tako da kupiš tjednu kartu od od željeznice (oni još uvijek izdaju papirnate tjedne karte). To je isto praktično rješenje, jedino što moraš imati na umu jest da ne smiješ izaći iz zone 1-2 bez plaćanja dodatne karte, tj. doplate za tu vožnju (u slučaju Oystera malo je jednostavnije jer će ti se razlika za tu vožnju pokriti od ostalih sredstava na Oysteru).Nisam siguran oko studentskih popusta, ali mislim da ne postoje za turiste. Postoje za domaće studente (imaš upute na gornjem linku s cjenikom). Ako nađeš drugačiju informaciju, bila bi mi korisna pa javi Hvala ti na pohvalama

[vrh]