Današnjim sastankom u Perutnini Ptuj – Pipo d.o.o. Čakovec gdje je radnicima dano do znanja da sa 01.04.2013. godine tvrtka prestaje sa distribucijom svoje robe, te da će svi radnici vozači, skladištari i administrativno osoblje dobiti otkaze jer se pojavio veliki distributer koji preuzima distribuciju robe, postalo nam je jasno što se to događa u Hrvatskoj ovih dana sa radnicima vozačima koji dobivaju otkaze.

139 otkaza u Dukatu i 133 otkaza u Perutnini Ptuj – Pipo d.o.o. Čakovec

Najveća riba pojela je velike ribe, neke velike ribe poput Perutnine bile su utoliko poštene pa su radnicima kazale istinu. Možda je to zbog toga što je nova velika distribucija ujedno i kupila njihove kamione, dok nam je uprava Dukata prešutjela prave razloge zbog kojih se odriču distribucije, možda zbog toga da bi i oni uspjeli prodati svoje kamione.

Upravo na to smo upozoravali radnike Dukata da postoji mogućnost da se pojavi netko tko će biti dovoljno velik da ih doslovno pojede kao male prijevoznike. Nije trebalo dugo da bi se to desilo, s toga još jednom sve radnike iz Dukata upozoravamo na to da dobro razmisle prije nego što se odluče na korak samostalnog poduzetništva.

Saznavši ovo, shvatili smo da naš problem nije u Francuskoj, te smo i odustali od odlaska u Francusku, kako bi razgovarali sa vlasnikom Lactalis grupe, koji je ionako još uvijek suzdržan od svega ovoga.

U cilju zaštite naših članova koji bi se veoma brzo mogli naći u problemima, a posebno mislimo na radnike kojima je zadnji rok da se izjasne u ponedjeljak 11.02.2013. godine o tome idu li u prijevoznike ili ne ovaj sindikat sutra saziva konferenciju za medije na kojoj će objaviti o kojoj se velikoj distribuciji radi, kako bi radnici mogli procijeniti mogu li se kao mali prijevoznici sa polovnim kamionima boriti protiv takve konkurencije.