DSCN7560Marijan Guštin, povjerenik Sindikata hrvatskog vozača u tvrtki Ceste Karlovac

 

Nastavno na izjave pojedinih kolega vozača koji su prethodnih dana bili prisiljeni prekinuti svoje vožnje zbog snježnih uvjeta na cestama, kojom prilikom su korištene i netočne informacije da zimska služba nema pogonskog goriva, te da vozači zimske službe u radno vrijeme piju kave, umjesto da čiste prometnice, dužnost mi je obratiti se cjelokupnoj javnosti kao i svim kolegama vozačima sa slijedećim informacijama.

Kao povjerenik Sindikata hrvatskog vozača koji zastupa prava i interese članova  u tvrtki “CESTE KARLOVAC” koja ima ingerenciju čišćenja cesta na cijeloj karlovačkoj županiji te djelu zagrebačke i sisačke županije, sa potpunom odgovornošću tvrdim da su predmetne informacije netočne. Tvrtka „CESTE KARLOVAC“ ni u jednom trenutku nisu imale poteškoća sa pogonskim gorivom, kao ni potrebnim sredstvima za održavanje prometnica. Glede ispravnosti vozila i opreme ova tvrtka je na osnovu predradnji odrađenih u fazi pripreme za zimsku sezonu učinila sve potrebno kako bi zimska služba bez prijekorno funkcionirala, kako ove godine, tako i svih ovih godina do sada.

Ako je netko doista vidio da vozači stoje na nekom od odmorišta ili parkiralištu ispred nekog ugostiteljskog objekta to ne znači da  nema goriva za čišćenje snijega već vjerojatno vozači koriste zakonom propisanu pauzu kao i svi ostali vozači teretnih motornih vozila.

Izjavu da u tvrtki “Ceste Karlovac” nema goriva za zimsku službu koju prenosi portal “Lika plus” nije usmjerena prema konstataciji da nema goriva već da bi se djelatnici na održavanju oslobodili učestalih pitanja  kada će biti pušten promet nekom dionicom, jer smo mi djelatnici na održavanju zimske službe učestalo i previše ispitkivani i zaustavljani od strane sudionika u prometu.

Stoga molim vozače koji su zatečeni u uvjetima zatvaranja cesta u vrijeme loših vremenskih uvjeta da budu strpljivi i da ne kreću samovoljno na put bez službene obavijesti jer na taj način i nama vozačima u zimskoj službi stvaraju probleme i onemogućavaju nas u normalnom radu. Svaki zastoj kamiona na cesti u nekom usponu ili drugom djelu ceste stvara zastoj u daljnjem našem radu. Na uklanjanje kamiona koji stane na cesti gubimo u prosjeku oko pola sata. Ako se radi o slijetanju kamiona s ceste koji djelom ostanu na kolnom traku, tada i mi imamo zaista velike probleme koji u konačnici rezultiraju gubljenjem vremena, koje je nama izuzetno dragocjeno u ovim situacijama gdje moramo zaista brzo reagirati.

Iskoristio bih priliku i zamolio sve sudionike u cestovnom prometu da se suzdržavaju od neprovjerenih i netočnih informacija koje idu na štetu svih radnika koji mukotrpno rade na poslovima zimske službe, i koji su angažirani za vrijeme cijelog zimskog perioda bez obzira na padaline, a za vrijeme aktivnog rada na čišćenju prometnica ti ljudi zaista rade u teškim i opasnim uvjetima kako bi osigurali siguran prolazak ostalim sudionicima u cestovnom prometu.

 

Komentirajte

E.mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *