Nastavno na mnogobrojne upite vezane uz Odluku o odstupanju od vremena vožnje i odmora propisanih Uredbom koju je donio Ministar Oleg Butković ovim putem obavještavamo vas da se prema navedenom u članku 8. Odluke navodi da se ista primjenjuje u domaćem i međunarodnom prometu ali samo za prijevoz proizvoda koji se odnose na život i zdravlje, poput distribucije hrane i srodne industrije, uključujući distribuciju goriva, transport sirovina, hrane za životinje i žive životinje, prijevoz lijekova i medicinske opreme, distribucije opreme bolnicama i drugim javnim ustanovama.

Navedeno proizlazi iz teksta Odluke.

Konkretna tumačenja Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture nije objavilo. Isto ministarstvo nije se udostojilo ni poslati nam navedenu Odluku, a ne da je tražilo bilo kakvo mišljenje.

O potrebi donošenja ovakve Odluke svakako bi se dalo razgovarati je li bilo potrebe ili ne, no međutim ovu Odluku prije svega treba shvatiti kao mogućnost, a nikako ne kao obvezu.

Ova odluka nikako ne znači da vozači toliko moraju voziti, već da mogu voziti 11 sati dnevno ili 60 sati tjedno, odnosno 96 sati unutar bilo koja dva uzastopna tjedna.

Bitno je napomenuti da se ovom Odlukom Ministra Butkovića nije mijenjalo dnevno ni tjedno radno vrijeme, ta dva propisa ostala su ista, što bi značilo da unutar dnevnog radnog vremena od 13 ili 15 sati vozači mogu imati najviše 11 sati vožnje.

Komentirajte

E.mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *