PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Država koja nema Ministra prometa nema ni promet!

Da je naša konstatacija kako se čovjek na plaći Ministra Mora prometa i infrastrukture ponaša i djeluje kao direktor holdinga u kojem su tvrtke koje imaju veze sa prometom a u vlasništvu su države, potvrđuje i trenutno stanje blokiranih teretnih vozila i roba, kako na carinarnicama koje od ponedjeljka 01.07.2013. navodno ne bi trebale ni postojati, tako i na samom ulazu u Europsku Uniju.

Nitko osim resornog ministarstva nije kriv za ovo stanje, jer tamo su trebali znati da postoje i vozila koje će tovariti robe u drugim zemljama prije ulaska Hrvatske u EU, te su jednako tako trebali znati da ta vozila ne lete zrakom, niti se u najmanju ruku mogu teleportirati sa točke A na točku B.

Da imamo Ministra, on bi barem to trebao znati!

Ali mi nemamo Ministra, već imamo ekonomistu koji se čak ni ne bavi ekonomijom, već se očigledno bavi kadrovskom politikom u tvrtkama koje su u državnom vlasništvu.

Radnici, u ovom slučaju vozači ne očekuju promjene u razmišljanjima i ponašanjima  pojedinih političara, među kojima prvenstveno mislimo na resornog Ministra, ali vjerujemo da su naši poslodavci, prijevoznici jako dobro svjesni trenutnog stanja i prijeke potrebe za hitnim promjenama.

S toga ovim putem pozivamo sve sudionike cestovnog prometa Republike Hrvatske,

da se zapitaju tko nas navodno vodi i u kojem nas smjeru vodi.

Stajati znamo svi, ali da bi se pokrenuli potreban nam je pokretač, a mi imamo blokiranu kočnicu, pod kojom nema kretanja, a samim time ni gospodarstva kao ni opstanka.

Miljenko Gočin, predsjednik sindikata