U Dukat su vozači dolazili kao vozači dostavljači, no kroz njihov radni staž to se izmijenilo. Nakon kratko oslušanog predavanja za prodavača oni su postali vozači- prodavači. Tako se od vozača Dukata očekuje da budu vozači, dostavljači, prodavači ali i unaprijeđivači prodaje.

Sve to donosi mnoštvo problema, ako uzemo u obzir da se sva roba istovara ručno, te da imaju zadatak prikupljanja povrata robe, ali i prikupljanja narudžbi. Nakon svega toga oni imaju i zadatak pranja komore, ali i vizualne kontrole svojeg vozila. S obizirom da nekad na licu mjesta moraju izvršiti i naplatu u “Cashu” sa sobom imaju i poseban aparat, koji izdaje potvrde za to. Problem se javlja u tome što subotom blagajna ne radi, pa je vozač (ili što je već) obvezan čuvati i odgovarati za novce do ponedjeljka.

Također, još jedan od problema je to što skladištari tovare robu u kamion bez rasporeda, pa dolazi do problema kad je neka roba po sredini kamiona, a potrebno ju je istovariti među prvom. Kako se radi o kamionima s hladnjačom vozači- prodavači su po ljeti skloni lakšim prehladama, jer odnos između vanjske temperature i temperature u hladnjači je i po nekoliko desetaka stupnjeva. Naravno, zbog ručnog istovara robe, redovno dolazi do bolova u nogama i u kralježnici. Kako ističu vozači Dukata veoma im je žao što Dukat ne stoji iza svog vozača kad dođe do problema, već automatski staje na stranu stranke, bez da ispita kako je došlo do problema. Dakle, u ovom slučaju je vidljivo kako običan vozač obavlja još mnoštvo drugih zanimanja, što jednostavno dovodi do preopterećenja.