Zajedno do cilja

EU projekt „Zajedno do cilja“

Uspješan nastavak provođenja EU Projekata

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Sindikata hrvatskog vozača.

Sindikat hrvatskog vozača potpisao je dana 28. srpnja 2020. godine Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014 – 2020 te samim time započeo je sa provođenjem EU projekt „Zajedno do cilja“.

Ovaj projekt provodit će se narednih 20 mjeseci u suradnji sa projektnim partnerom, Sindikatom trgovine usluga i proizvodnje, a uključuje više projektnih aktivnosti od kojih posebno ističemo uspostavu Savjetodavnog centra putem kojeg će se svim radnicima omogućiti da dođu do potrebnih znanja vezanih uz zakonske propise u pogledu prava koja proizlaze iz radnog odnosa.

Sindikat hrvatskog vozača zaposliti će pravnika na puno radno vrijeme koji će tijekom 18 mjeseci projekta sudjelovati u istraživanju i pripremi publikacije s rezultatima istraživanja , provoditi savjetovanja i sudjelovati u radu savjetodavnog centra, čime će se u svakom slučaju omogućiti svim radnicima, kako na sezonskim poslovima, tako i na redovitom radu da mogu postavljati pitanja i dobiti konkretne odgovore vezane za sve ono što proizlazi iz propisa vezanih za rad.

Ovim projektom, te zajedničkim naporima radnika i poslodavaca želimo ojačati bipartitni socijalni dijalog te osnažiti razmjenu iskustava i pozitivnih praksa među dionicima socijalnog dijaloga.

O svim aktivnosti kroz projekt „Zajedno do cilja“ sindikat hrvatskog vozača i sindikat trgovine, usluga i proizvodnje izvještavat će Vas putem svojih web stranica.

U Dugoj Resi održana je zadnja, odnosno 5. od 5 jednodnevnih edukacija koje organizira Sindikat hrvatskog vozača sa partnerom sindikatom STUP u sklupu EU projekta “Zajedno do cilja” Na edukaciji su sudjelovali članovi SHV i partnera iz šire okolice Karlovca. Neki od njih rade u privatnim ali i u javnim tvrtkama. Većinom zaposlenici PPK, Ceste.. Više →

19.10.2021. u utorak, u Zagrebu je održan drugi dio jednodnevne edukacije članova SHV i partnera, edukacija u Zagrebu se zbog velikog interesa a zbog epidemioloških mjera održala u dva dijela, jedan dio 18.10.2021. dok se drugi dio edukacije održao 19.10.2021. Edukacija je održana u prostorima Sindikata hrvatskog vozača na Radničkoj cesti. Kao i dan ranije,.. Više →

U ponedjeljak, 18.10.2021. u Zagrebu je održana jednodnevna radionica, 4. od ukupno 5 predviđenih u ovom elementu projekta naziva “Jačanje partnerskih odnosa sindikata i poslodavaca u kontekstu promicanja boljih uvjeta rada s naglaskom na sezonske poslove”. Edukacije je održana u prostorima Sindikata hrvatskog vozača na Radničkoj cesti. Na ovoj edukaciji sudjelovali su članovi raznih firmi.. Više →

U utorak 12.10.2021. održana je 3. po redu od ukupno 5 edukacija članova SHV i partnera STUP u projektu “Zajedno do cilja”. Ovaj puta edukacija je održana u Osijeku, u hotelu Silver gdje su se okupili polaznici sa područja Slavonije. Polaznici ove edukacije članovi su SHV i partnera u tvrtkama kao što su GPP Osijek,.. Više →