Ovogodisnja tradicionalna prijevoznička manifestacija EUROTRANS, u organizaciji Crotia Busseines Media i HUP-HCP Udruge prometa, prerasla je u pravu europsku smotru prijevoznika.

Uz podrsku Europske komisije za transport te pokroviteljstvo UETR (Europske udruge cestovnih prijevoznika), te MMPI RH, i tradicionalnog partnera CVH, u Zagrebu će se 28.studenog odrzati reprezentativni skup cestovnih prijevoznika iz zemlja regije kao i eminentnih gostiju iz Rusije i Turske.

Cilj ovog skupa u konačnici je inicijativa za osnivanjem regionalne koordinacije za cestovni prijevoz koja bi artikulirala i iznjedrila zajedničke globalne interese prijevoznika zemalja regije koordinirala sa istim interesima zemlja EU i velikih prijevozničkih sila kao sto su Ruska Federacija i Turska.

S tim u svezi kroz program predavanja nominirane su teme koje će olaksati donosenje platforme za djelovanje koordinacije, i pridonijela boljem upoznavanju čelnih ljudi institucija koje se bave zastitom globalnih interesa javnih cestovnih prijevoznika u teretnom i putničkom prometu.

Predavanje gosp. Kristiana Hedberga, iz Europske komisije, Uprave za transport, o strategiji prometnog razvitka EU biti će posebno interesantno  kako za hrvatske, tako i za strane prijevoznike, koji će se   Predstavnici MMPI nadovezati će se na tu temu sa najavom nove Strategije prometnog razvitka RH u njezin osnovnom oblicima, ali bez zavrsnih teza. Posebno će interesantno biti predavanje prof. dr. Nikolete Radionov, sa Pravnog fakulteta u Zagrebu koja će upozoriti prijevoznike na sve one opasnosti koje im prijete zbog nepoznavanja i nepostivanja zakonske regulative EU. CURH će nas upoznati sa trenutnom situacijom u carinskoj proceduri u RH kao članici EU, dok će Inspekcija prometa upozoriti na pravila poslovanja prijevoznika na teritoriju EU. Kao sećer na kraju biti će predavanje mr.sc. Bojana Pečnika iz obrtničke komore Slovenije (OZS)  o politici cijena prijevoza u EU. Na kraju će svi sudionici predavanja biti na raspolaganju za pitanja iz publike.

Nakon predavanja, a iza svečanog ručka za sudionike i goste skupa, na rasporedu je Forum – Putnički i teretni prijevoz u Europi i regiji na kojem će doc.dr. Sasa solman i mr.sc. Darko Vukadinović, istaknuti stručnjaci u prijevozničkoj djelatnosti, moderirati ovaj skup. Teme skupa komentirati će sudionici iz regije u posebnog gosta glavnog tajnika euro-azijske udruge prijevoznika autobusera IPRU (International Passenger Road Transport) gosp. Murata Kandemira.

Svoj su dolazak, osim sudionika foruma, najavili i predstavnici prijevozničkih udruga (teretnih i autobusnih) iz Ruske Federacije i Bugarske, a vjerojatno će doći i iz jos nekoliko europskih zemalja.

Očekuju se i VIP gosti iz političkog i stručnog područja prometa iz zemlje i inozemstva. Na skupu je osigurano stručno prevođenje englesko-hrvatsko-engleski.

S obzirom da je prosle godine bilo cca  250 sudionika i gostiju preporučamo da se navrijeme prijavite na skup jer je broj mjesta ograničen.

U sklopu skupa odrzati će se i svečana dodjela nagrada za:

International Truck of the Year 2014
International Van of the Year 2014
International Coach of the Year 2014

Objavio: Hrvatski prijevoznik – prijevoznički portal

 

Komentirajte

E.mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *