Inspektor cestovnog prometa znao da vozač Dragan Paravinja ima kriminalnu prošlost o kojoj su bili upućeni i njegovi poslodavci. U vezi jedne od tih prijava inspektor cestovnog prometa za područje Karlovca rekao mi je kako je sindikat ‘za svjedoka dao čovjeka koji ima kriminalni dosje’, što znači da je znao za Paravinjinu prošlost. Osim toga, Paravinja je, po našim informacijama, radio za najmanje pet poslodavaca, a da ga nitko od njih nije poslao na liječnički pregled niti tražio potvrdu o nekažnjavanju. Pri tome je u jednom trenutku radio u dvije tvrtke istovremeno. Sindikatu se konkretno obratio posljednji put zbog problema s jednim poslodavcem jer mu je ovaj izdao krivotvoreno uvjerenje za upravljanje viličarom. Sindikat je naveo da je o ovom problemu upoznao policiju i nadležne inspekcije.

Paravinja je čak bio na razgovoru u policijskoj postaji Obrovac zbog prijave o krivotvorenom dokumentu, ali nitko, od MUP-a do Državnog inspektorata, nije reagirao na činjenicu da je bio osuđen za silovanje u susjednoj državi, napominju u sindikatu.

U kakvoj mi to državi živimo, upitao se savjetnik sindikata Damir Gašparović upozorivši kako u saobraćajnom sektoru vlada ogroman nered, zbog čega je moguće da doslovno bilo ko može postati vozač i izazvati tragediju na cesti.

Pojedini vozači voze bez propisanog odmora čak i autobuse s djecom, a neki voze kamione pretovarene s teretom i do 20 tona većim od dopuštene težine. Koliko ljudi treba još platiti glavom da bi država počela funkcionirati ?

Dragan Paravinja mogao je napraviti mnogo više zla.

U jednom kaznenom djelu koje se vodi na sudu u Šibeniku teretno motorno vozilo Državno odvjetništvo je okarakteriziralo kao opće opasno sredstvo. Ovaj čovjek je dan i noć upravljao opće opasnim sredstvom. Prema izjavama Dragana Paravinje, njega je zaustavila policija u Gospiću gdje je dobio kaznu zbog previše sati vožnje od 6.700 kuna, Paravinja od poslodavca tražio da on plati kaznu jer su imali takav dogovor.

Više o svemu čitajte na portalima:

Index.hr
Jutanji list

Pogledajte tematski vezane video isječke Nove TV:
Nova TV