DSCN7697Bez obzira na svakodnevne kontakte sa članovima sindikata po pitanju trenutne situacije koristimo ovu priliku da vas izvijestimo o trenutnim aktivnostima sindikata.

Naime, neosporna je činjenica da je poslodavac odlučio svoju nakanu provesti u djelo, te da nemamo zakonske mogućnosti utjecati na tu odluku, već se možemo samo bazirati na ostvarenje vaših prava iz radnog odnosa, kao i prava na osnovu otkazivanja ugovora o radu. Što ćemo i učiniti za svakog člana ponaosob. Sindikat hrvatskog vozača ponovo će organizirati sastanke u poslovnicama, na kojima će prisustvovati i odvjetnik, te će te na taj način svatko od vas direktnim razgovorom sa odvjetnikom usuglasiti prava koja ste imali a nisu vam bila priznata. Nakon čega će uslijediti tužbe.

Iako smo vas već upozoravali da ne potpisujete izjave u kojima se navodi da nemate nikakvih potraživanja od poslodavca osim otpremnine, ponovo vam skrećemo pozornost da to ne potpisujete, jer u tom slučaju se odričete bilo kakvih naknadnih potraživanja.

Naime svi oni koji se odluče da će naknadno raditi za Dukat kao vanjski suradnici – samostalni poduzetnici ne bi trebali biti stavljeni u poziciju da im se to uvjetuje potpisivanjem ovakve izjave, osim ako poslodavac smatra da postoje neke obveze prema radniku koje su proizašle iz radnog odnosa i na taj način se želi zaštititi da radnik neće sudskim putem tražiti svoja prava.

O tome hoćete li se odlučiti za ponuđenu opciju da radite za Dukat kao samostalni poduzetnik ili ne, odluku morate donijeti sami. Svatko tko smatra da je to za njega prihvatljivo neka prihvati ponudu, a oni koji se ne pronalaze u tome neka ostanu na tome da će se naći na Zavodu za zapošljavanje uz naknadu koju će neko vrijeme primati dok čekaju da se otvori neko novo radno mjesto.

Ovom prilikom nećemo se više osvrtati na ništa od onoga o čemu smo već pisali i govorili na našim sastancima, svi su ionako dobro upoznati sa stvarnim stanjem, stoga ćemo vas izvijestiti o aktivnostima ovog sindikata u pogledu vaše trenutne situacije.

Svima je poznato da od 01. travnja ove godine Agrokor počinje obavljati djelatnost dostave, stoga je ovaj sindikat zatražio sastanak sa predsjednikom uprave Koncerna Agrokor na temu razmatranja mogućnosti zapošljavanja radnika iz te djelatnosti koji su dobili otkaze u Dukatu i Perutnini. Osim toga pokrećemo aktivnosti vezane uz suzbijanje sveprisutnog rada vozača na crno, kao i prekomjernog rada vozača što bi trebalo rezultirati novim radnim mjestima za vozače.

Između ostalog već smo obavili neke razgovore sa tvrtkama čije usluge i proizvode će trebati oni koji se odluče za samostalno poduzetništvo, tako da im barem na neki način olakšamo rad i samim time smanjimo troškove poslovanja.

O pritisku na vas kojima su najavljeni otkazi, kao i na one koji ostaju raditi, te na povjerenika sindikata nije potrebno ništa govoriti jer svi ste vi to osjetili i po tom pitanju pokrenute su sve zakonom propisane radnje glede zaštite slobode članstva u sindikatima. Svim ovima aktivnostima jasno nam poslodavac daje do znanja da ne želi da vas uputimo u vaša radnička prava.

O terminima održavanja sastanka u poslovnicama obavijestiti ćemo vas na Web stranici sindikata i Biltenu, do tada nas i dalje možete kontaktirati telefonskim pozivima ili putem elektronske pošte.

 

Komentirajte

E.mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *