11. travnja 2017. godine održan je prvi sastanak predstavnika sindikata hrvatskog vozača sa predstavnicima poslodavca Libertas d.o.o. Dubrovnik.

Način rada i aktivnosti koje provodi ovaj sindikat prezentirao je predsjednik sindikata Miljenko Gočin, dok su povjerenik sindikata i predstavnik radne skupine SHV za Libertas Dubrovnik d.o.o. upoznali predstavnike poslodavca sa trenutnim pitanjima i zahtjevima radnika.

Direktor tvrtke gospodin Deronja upoznao je predstavnike sindikata sa činjenicom da se do kraja mjeseca travnja kompletna tvrtka seli na novu adresu, te da su trenutno maksimalno zaokupljeni tim aktivnostima. Iznijeti su svi zahtjevi radnika o kojima se raspravljalo na sastancima sa članovima ovog sindikata koji su održani u subotu 09. travnja i nedjelju 10. travnja, od čega je poslodavac prihvatio zahtjev da se radnicima osigura radna odjeća i obuća.

O ostalim zahtjevima radnika nastavit će se razgovori između povjerenika sindikata i predstavnika poslodavca.