EU projekt „Zajedno do cilja“

Uspješan nastavak provođenja EU Projekata

Sindikat hrvatskog vozača potpisao je dana 28. srpnja 2020. godine Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014 – 2020 te samim time započeo je sa provođenjem EU projekt „Zajedno do cilja“.

Ovaj projekt provodit će se narednih 20 mjeseci u suradnji sa projektnim partnerom, Sindikatom trgovine usluga i proizvodnje, a uključuje više projektnih aktivnosti od kojih posebno ističemo uspostavu Savjetodavnog centra putem kojeg će se svim radnicima omogućiti da dođu do potrebnih znanja vezanih uz zakonske propise u pogledu prava koja proizlaze iz radnog odnosa.

Sindikat hrvatskog vozača zaposliti će pravnika na puno radno vrijeme koji će tijekom 18 mjeseci projekta sudjelovati u istraživanju i pripremi publikacije s rezultatima istraživanja , provoditi savjetovanja i sudjelovati u radu savjetodavnog centra, čime će se u svakom slučaju omogućiti svim radnicima, kako na sezonskim poslovima, tako i na redovitom radu da mogu postavljati pitanja i dobiti konkretne odgovore vezane za sve ono što proizlazi iz propisa vezanih za rad.

Ovim projektom, te zajedničkim naporima radnika i poslodavaca želimo ojačati bipartitni socijalni dijalog te osnažiti razmjenu iskustava i pozitivnih praksa među dionicima socijalnog dijaloga.

O svim aktivnosti kroz projekt „Zajedno do cilja“ sindikat hrvatskog vozača i sindikat trgovine, usluga i proizvodnje izvještavat će Vas putem svojih web stranica.