133 otkaza u Perutnini Ptuj – Pipo d.o.o. direktno su vezana uz preuzimanje kompletne distribucije robe od strane AGROKORA, a uvjereni smo da je i 139 otkaza u Dukatu povezano sa početkom nove djelatnosti AGROKORA.

Čiju će još distribuciju preuzeti Agrokor bit će jasno već 01.04. 2013. godine kada će neki prestati raditi a Agrokor početi raditi posao logistike.

Opasna je situacija u kojoj se vozače u dioničkom društvu Dukat navodi na to da uđu u poduzetničke vode, te da se upuštaju u posao distribucije u trenutku kada se ni Dukat nije u stanju nositi sa Agrokorom.

Dobra je okolnost što smo sve ovo saznali prije nego što su se vozači upustili u ovu poslovnu avanturu, u koju su ih planirali uvući iz Dukata kako bi riješili svoj problem sa polovnim teretnim vozilima.

U svemu ovome pridružila im se i politika vladajućih,  stimulirajući samozapošljavanje u kojem je jasno da ni veliki nisu uspjeli, a kamoli dosadašnji radnici sa polovnim kamionima i mizernim otpremninama sa kojima bi trebali ući u posao i konkurirati Agrokoru.

Perutnina je još do neki dan ulagala u vlastitu logistiku, gradila distributivne centre na području cijele RH, a jučer je objavila odluku o zatvaranju svih logističkih centara i cjelokupne logistike. Posljedica ove odluke očito je donijeta pod poslovnim pritiskom Agrokora, što je u konačnici rezultiralo otkazima za 133 radnika.

Indolentan stav hrvatske vlade, po kojem je normalno da će uskoro biti 400 tisuća nezaposlenih u Hrvatskoj samo dodatno hrabri neodgovorne poslodavce da bez puno premišljanja dijele otkaze i radnike šalju na burzu.

Upravo zbog toga Sindikat hrvatskog vozača ustrajat će u zaštiti svakog svog člana i u borbi za svako radno mjesto.

Na konferenciji za medije govorili su Miljenko Gočin, predsjednik sindikata, Boris Vlajić, povjerenik SHV u Dukat d.d. i Renato Krnic, povjerenik SHV u Perutnini Ptuj – Pipo d.o.o.

Miljenko Gočin, predsjednik sindikata