Raiffeisen MIROVINSKI FONDOVI

Dobrovoljna mirovinska štednja 3.Stup je  jedini je štedni proizvod u Republici Hrvatskoj s dvije vrste državnih poticaja:

·      državna poticajna sredstva u visini 15% od uplaćenog iznosa  a najviše do 750,00 kuna plus prinos fonda dodjeljuju se članovima dobrovoljnih fondova koji u pojedinoj kalendarskoj godini uplate dobrovoljnu štednju.

·        izdvajanje poslodavca do iznosa od 6.000,00 kuna godišnje porezno je priznati izdatak odnosno rashod te se ne smatra plaćom.

Mirovinska štednja je oslobođena plaćanja poreza i prireza tako da Vaša bruto uplata postaje netto.

Glavne značajke dobrovoljne mirovinske štednje:

–  nema nikakvih troškova članstva u RDMF-u, (vođenje računa, ulazna naknada do 01.01.2019 iznosila je 1250kn  …itd.)

– godine života i zdravstveno stanje nisu uvjet za članstvo u fondu

– visinu i dinamiku uplata na osobni račun član samostalno određuje u skladu sa svojim mogućnostima (prestankom uplaćivanja ili neredovitim uplatama članstvo u fondu se ne prekida, već postojeća sredstva na računu i dalje ostvaruju prinose)

– sva sredstva uplaćena na račun osobno su vlasništvo člana, ne mogu biti predmetom ovrhe i nasljedna su u cijelosti

– mirovinu iz dobrovoljne mirovinske štednje možete početi koristiti najranije s navršenih 55 godina života, bez obzira jeste li u radnom odnosu.

Poznato je da prosječna mirovina iznosi manje od 40% prosječne plaće u Hrvatskoj, te dio građana neće biti u mogućnosti priuštiti si mirne dane u mirovini, odnosno njihova će egzistencija uvelike ovisiti o odluci koju će donijeti upravo sada.

Za sve članove sindikata nudim besplatne savjete za isplatu iz 2.Stup te ih vodim od prvog savjetovanja do potpisivanja ugovora o isplati.

Raiffeisen mirovinski fondovi

Tonka Zdunić, voditelj

Mob.:098 9327 122

 

 

Dopis Članovima SHV

Dopis poslodavcima