27.08.2019. u 9 sati u Maloj sali društva održan je sastanak pregovaračkog odbora SVIPRa i SHVa sa Upravom.

Sporazum u vezi povećanja plaća od 1300 kn brutto jednokratno od 01.01.2020. kojeg je pregovarački odbor predložio vlasniku, gradu, danas je vraćen sa prijedlogom Grada o prihvaćanju prijedloga i povećanju plaća, ali iz dva puta, i to na način da prvi dio od 700 kn bude isplaćen 01.01.2020. a drugi od 600 kn nakon restrukturiranja firme.

S obzirom na upitan datum restrukturiranja firme i poučeni dosadašnjim iskustvom u vezi provođenja iste,
pregovarački odbor je donio odluku na način da bi prihvatili iznos od 1000 kn od 01.01.2020. a ostatak od 300 kn od 01.03.2020.

Sukladno tome zatražili smo potpisivanje Sporazuma sa rokom do 03.09.2019. ili pokrećemo postupak mirenja pred štrajk,  obustave vozila sa dežurnim državnim povjerenikom zaštite na radu, u suradnji sa našim povjerenicima radnika za zaštitu na radu i policijom.

Nadamo se da do sindikalnih akcija neće doći te da će se postupak pregovora privesti kraju.

Povjerenik SHV-a za Promet Split d.o.o. , Mario Jukić.