23.05.2014. godine u Zagrebu,Hotel Holiday, održanje sastanak povjerenika sindikata sa članovima i simpatizerima Sindikata hrvatskog vozača koji su zaposleni u tvrtkama Konzum/Velpro, Jamnica, Tisak, Ledo… a koje su u sustavu Koncerna Agrokor.

Nakon uvodnog izlaganja predsjednika Sindikata, prisutnima su se obratiti povjerenici sindikata i to Krešo Trampus povjerenik SHV za Konzum/ Velpro

Branko Đumija povjerenik SHV za Ledo d.d.

Tomislav Špičko povjerenik SHV za Jamnicu d.d.

Marko Mrvac povjerenik SHV za Tisak d.d.

KREŠO TRAMPUS istaknuo je dobru suradnju sa Upravom tvrtke Konzum/Velpro te otklanjanje tekućih problema na osnovu dijaloga između povjerenika SHV i Uprave tvrtke. Maksimalna smo angažirani na edukaciji vozača, između čega je posebno istaknuo da posredovanjem Sindikata hrvatskog vozača trenutno veći broj vozača pohađa izobrazbu u Osijeku, koja je organizirana u sklopu projekta EU. Istaknu je kako je Sindikat hrvatskog vozača imenovao Rudolfa Barbarić za Povjerenika zaštite na radu, kojem je jednako tako Sindikat hrvatskog vozača omogućio početnu izobrazbu u Visokoj školi za sigurnost u Zagrebu.

BRANKO ĐUMIJA iznio je prisutnima trenutno stanje i aktivnosti Sindikata hrvatskog vozača u tvrtki Ledo, te se osvrnuo na početak sezone koja je za ove vozače dostavljače izuzetno naporna, te se od istih gotovo očekuju čuda.

TOMISLAV ŠPIČKO nije krio zadovoljstvo rezultatom na izborima za Radničko vijeće Jamnice, naime iako djelujemo u Jamnici svega par mjeseci na izborima koji su održani u travnju ove godine Sindikat hrvatskog vozača dobio je dva člana Radničkog vijeća, posebno se zahvalio svima koji su svoj glas dali našim predstavnicima. Naime u trenutku izbora ovaj Sindikat imao je 60 članova, a na izborima dobili smo 127 glasova. Između ostalog istaknuo je i činjenicu da u posljednje vrijeme bilježi odlazak vozača dostavljača iz tvrtke Jamnica d.d., koji odlaze na iste poslove (dostava vode) za poslodavca u Njemačkoj.

MARKO MRVAC trenutno je suočen sa situacijom u kojoj je u tijeku sudski postupak u kojem je Sindikat hrvatskog vozača u tvrtki Tisak bio prisiljen sudskim putem zatražiti poništenje izbora za Radničko vijeće Tiska d.d. i to zbog provođenja istih na način da se nisu poštivale procedure iz Pravilnika o provođenju Izbora, što je direktno imalo za posljedicu da je tim činom Sindikat hrvatskog vozača onemogućen da sudjeluje na izborima. Dobili smo presudu prvog stupnja u našu korist, kojom se poništavaju izbori za Radničko vijeće Tiska, no međutim na istu su uložene žalbe o kojima se trenutno raspravlja,a po pravomoćnosti presude ovaj Sindikat obratiti će se posebnim priopćenjem. Trenutno stanje navodi nas na zaključak da u tvrtki Tisak d.d. nemamo problema sa poslodavcem, već sa onima koji duži niz godina zastupaju radnike kroz Radničko vijeće istaknuo je Marko Mrvac. Glede aktivnosti Sindikata hrvatskog vozača na problemima koje su istaknuli članovi sindikata zaposleni u tvrtci Tisak d.d., donijet je jednoglasan zaključak sa se sačeka okončanje sudskog spora između SHV i Radničkog vijeća Tiska d.d, te da se odmah nakon toga zatraži sastanak sa upravom Tiska d.d. na kojem će se iznijeti problematika, te zatražiti rješavanje istih. Ovim putem moramo istaknuti da se Uprava tvrtke Tisak d.d. pismeno očitovala ovome sindikatu kako nema nikakve veze sa trenutnim aktivnostima koje se odnose na utjecaj na pojedine članove, te da Poslodavac ni ubuduće ne namjerava onemogućavati slobodno učlanjenje, kao ni istupanje iz članstva bilo kojeg sindikata. Obzirom na interes i drugih zaposlenika iz tvrtke Tisak da se učlane u ovaj sindikat, što je bilo vidljivo i na ovome sastanku kojem su prisustvovali i prodavači sa maloprodajnih mjesta Tiska d.d. (kiosci) ponovili smo otvorenost Sindikata hrvatskog vozača da u njega mogu pristupiti i svi ostali radnici koji su zaposleni kod poslodavca kod kojega djeluje ovaj sindikat. Dapače interes ovog Sindikata je da što kvalitetnije zastupamo sve zaposlenike.

Kako je iskazan interes zaposlenika ovih tvrtki sa područja Splita, sutra 24.05.2014. u Hotelu Katarina (Dugopolje) održati će se sastanak na kojem će biti prisutni svi povjerenici Sindikata hrvatskog vozača u tvrtkama koje posluju unutar Koncerna Agrokor, te predstavnici Sindikata hrvatskog vozača.

Komentirajte

E.mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *