Aquatehnika d.o.o.

Dana 12.10. 2017. godine održan je sastanak predstavnika sindikata hrvatskog vozača sa direktorom tvrtke Aquatehnika iz Varaždina. Ovo je bio prvi službeni sastanak predstavnika ovog sindikata sa novoimenovanim direktorom, gospodinom Bogović Tomislavom. Na sastanku su raspravljene sve problematične teme, te je postignut dogovor oko rješavanja problema uz radni staž s uvećanim trajanjem i razlike u.. Više →

Aquatehnika d.o.o.

Kao zadnji element ovog EU projekta održano je studijsko putovanje u Italiju, točnije u mjesto Varese nedaleko Milana. Na studijskom putovanju su sudjelovali predstavnici Sindikata hrvatskog vozača zajedno sa predstavnicima partnera na ovom projektu Hrvatskom udrugom poslodavaca. U utorak 24.09.2019. se svih 15 sudionika uputilo na putovanje u Italiju odnosno grad Varese gdje su svi.. Više →

19.09.2019. sa početkom u 17:00 održana je koordinacija sindikata vozača za srednju i jugoistočnu Europu. Na koordinaciji sudjelovali su predstavnici sindikata vozača iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te predstavnik UICR-a odnosno međunarodne organizacije vozača, Robert Kastner iz Austrije. Cilj ove koordinacije bilo je prenošenje iskustava stečenih provođenjem EU projekta “Vip u cestovnom prometu”. Svi.. Više →

U subotu sa početkom u 18:00 sati održan je zadnji, odnosno 10. od ukupno 10 susreta predviđenih u “Kampanji za jačanje socijalnog dijaloga”. Ovaj do sada najbrojniji susret što se tiče sudionika započeo je u 18:00 sati, susret je otvorio Milljenko Gočin, predsjednik Sindikata hrvatskog vozača koji je zajedno sa Anom Falak, koordinatoricom projektnog partnera.. Više →

27.08.2019. u 9 sati u Maloj sali društva održan je sastanak pregovaračkog odbora SVIPRa i SHVa sa Upravom. Sporazum u vezi povećanja plaća od 1300 kn brutto jednokratno od 01.01.2020. kojeg je pregovarački odbor predložio vlasniku, gradu, danas je vraćen sa prijedlogom Grada o prihvaćanju prijedloga i povećanju plaća, ali iz dva puta, i to.. Više →

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture apsolutni krivac za nered u cestovnom prijevozu. Nastavno na današnje izražavanje nezadovoljstva prijevoznika i kolega sindikalista jasno iznosimo svoja saznanja u pogledu nereda i nezadovoljstva koje je prouzročilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Moramo reći da Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture nije napravilo apsolutno ništa šta bi osiguralo normalan rad i.. Više →

SASTANAK U MINISTARSTVU MORA, PROMETA I INFRASTRUKTURE O NEZAKONITOM RADU PRIJEVOZNIKA Povjerenici Sindikata hrvatskog vozača za Promet Split d.o.o. Mario Jukić i Ivan Barišić u srijedu 21. kolovoza 2019. sudjelovali su na sastanku u Ministarstvu mora prometa i infrastrukture na temu rada prijevoznika koji sudjeluju u linijskom prijevozu putnika u Splitsko-Dalmatinskoj županiji. Sa strane Ministarstva.. Više →

Poštovani kolege, Sutra je posljednji ispraćaj dviju nesretno stradalih djevojčica u cestovnom prometu, stoga pozivamo sve profesionalne vozače da svoje žaljenje iskažu vezanjem crne trakice na vanjskim ogledalima svoga vozila. Jednako tako pozivamo sve građane Republike Hrvatske da se u potpunosti suzdrže od bilo kakvih komentara vezanih uz nemili događaj. Za saznanje istine, uzroka i.. Više →

U Hotelu Zeleni Kut, nedaleko Duge Rese, u mjestu Zvečaj, održan je 9./10 susreta vozača i poslodavaca unutar “Kampanje za jačanje socijalnog dijaloga”. Susret je započeo u 17:00 sati. Svim okupljenim sudionicima obratio se Miljenko Gočin, voditelj ovog projekta. U uvodnom dijelu sudionicima je predstavljen projekt, aktivnosti u projektu, proračun i ostale stavke. Svi sudionici.. Više →

04.06.2019. u utorak, održan je 8 od ukupno 10 planiranih susreta u “Kampanji za jačanje socijalog dijaloga”. 8. susret održan je u Varaždinu sa početkom u 15:30 sati u Hotelu Turist. Sve sudionike sa projektom i aktivnostima u projektu upoznao je Miljenko Gočin, voditelj ovog projekta. Nakon uvodne riječi o projektu, svi sudionici su imali.. Više →