Čazmatrans Nova

Poštovani, slijedom Vašeg upita od 31.03.2020. godine, obavještavamo Vas da Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture nije izdalo odobrenje za provođenje on-line nastave za periodičku izobrazbu vozača niti jednom ovlaštenom centru za osposobljavanje u Hrvatskoj, vodeći se pritom strogim uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite kao i Smjernicama Europske Komisije za mjere upravljanja granicama, radi zaštite zdravlja.. Više →

Uzevši u obzir trenutne okolnosti vezane uz pandemiju virusa COVID 19, odbor Sindikata hrvatskog vozača za organizaciju Svjetskog prvenstva vozača 2020. godine u Zagrebu, nakon obavljenih konzultacija donio je O D L U K U Kojom se daje suglasnost međunarodnoj organizaciji vozača U.I.C.R. da održavanje 32. Svjetskog prvenstva vozača odgodi za 2021. godinu. O b.. Više →

Nastavno na učestale upite vezane uz probleme produžetka osobnih dokumenata, Sindikat hrvatskog vozača obratio se Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske, Ministarstvu unutarnjih poslova i Ministarstvu mora prometa i infrastrukture sa prijedlogom donošenja Odluke o produženju valjanosti osobnih dokumenata. Istek osobnih dokumenata   Više →

Poštovani kolege, Aktivnosti koje smo poduzimali u cilju pronalaska novih rješenja za vozače teretnih motornih vozila urodile su plodom, te je upravo donijeta nova Odluka o postupanju i primjeni karantene i kućne izolacije za vozača teretnih vozila međunarodnog transporta za vrijeme proglašene epidemije bolesti COVID-19, kojom će se barem djelomično olakšati život i rad vozaća… Više →

Sindikat hrvatskog vozača upozorio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, na neodrživost važećih Odluka i propisa koje se odnose na vozače teretnih motornih vozila te zatražio donošenje novih propisa koji će se odnositi na vozače teretnih motornih vozila a koji će u svakom slučaju uvažavati i ljudske potrebe samih vozača. S poštovanjem, Sindikat hrvatskog vozača Miljenko.. Više →

Nastavno na mnogobrojne upite vezane uz Odluku o odstupanju od vremena vožnje i odmora propisanih Uredbom koju je donio Ministar Oleg Butković ovim putem obavještavamo vas da se prema navedenom u članku 8. Odluke navodi da se ista primjenjuje u domaćem i međunarodnom prometu ali samo za prijevoz proizvoda koji se odnose na život i.. Više →

Više →

Poštovani kolege, Obzirom na trenutne aktivnosti u pogledu sprječavanja širenja virusa moramo se pridržavati uputa Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva civilne zaštite koje je jučer 15.03.2020. godine izdalo Uputu za karantene za vozače teretnih vozila, te danas 16.03.2020. Dopunu Upute za karantene za vozače teretnih motornih vozila, koje Vam prenosimo u cijelosti. Obzirom na dosta složenu,.. Više →

Sindikat hrvatskog vozača u 2019. godini nastavio je sa promjenama u ovoj firmi koje su stagnirale i bacale nas u ponor više od 10 godina. Danas ti isti žele se prikazati kao spasitelji radnika… ali…. prošlost ne može izbrisati nitko, ona nas definira… Neke od poduzetih radnji, a bilo ih je puno više nego se.. Više →