Hrvatska pošta

Susret sindikata vozača Hrvatske i Italije Bilateralni sastanak Sindikata hrvatskog vozača i FAST – Autotrasporto Logistica Appolti Servizi Italia Prvog vikenda u prosincu 2018. godine održan je dvodnevni susret predstavnika Sindikata hrvatskog vozača i Sindikata FAST – Autotrasporto Logistica Appolti Servizi iz Rima. Na susretu je većina vremena utrošena na raspravu o trenutnim pravima.. Više →

Dana 28.11.2018. godine u hotelu International sa početkom u 10:00 sati održana je 15. sjednica Bipartitnog socijalnog vijeća za cestovni promet. Uvodnu riječ imao je predsjednik Miljenko Gočin koji je upoznao prisutne o točkama dnevnog reda te prezentirao uključenost Sindikata hrvatskog vozača u projekt “Vip u cestovnom prometu”. Nakon uvodnog izlaganja sudionici su imali priliku.. Više →

Projektni tim održao je 23.10.2018. sastanak u projektu “Vip u cestovnom prometu”, jačanje socijalnog dijaloga, faza III. Na sastanku su učestvovali svih 5 članova projektnog tima sa ciljem definiranja plana aktivnosti za daljnji tijek projekta. Voditelj projekta Miljenko Gočin iznio je opće planove za nastavak provođenja projektnih aktivnosti, uz suradnju ostalih članova projektnog tima donešene.. Više →

Ante Bonacin, ponosni član Sindikata hrvatskog vozača, na danima hrvatskog turizma dobio je nagradu Hrvatske turističke zajednice u kategoriji “Čovjek – ključ uspjeha”. “Čovjek – ključ uspjeha” Vozaču splitskog javnog gradskog prijevoza Prometa, Anti Bonacinu, u četvrtak je na Hvaru u sklopu Dana hrvatskog turizma dodijeljena nagrada u kategoriji “Čovjek – ključ uspjeha” za njegovo herojsko djelo.. Više →

NHS – U subotu, 20 listopada 2018. godine, na Europskom trgu u Zagrebu s početkom u 12 sati. Ako si za vraćanje dobi za starosnu mirovinu na 65 godina života – DOĐI NA PROSVJED! Ako si protiv povećanja penalizacije za prijevremeno umirovljenje, a za sankcioniranje poslodavaca koji prisiljavaju radnike na ranije umirovljenje, DOĐI NA PROSVJED!.. Više →

U četvrtak 18. listopada četiri sindikata koja djeluju u tvrtki Promet Split d.o.o. organizirala su mirni prosvjed pred Banovinom kako bi upozorili na nemoguće uvjete rada. Sindikat hrvatskog vozača, Sindikat tehničkog prometnog sektora, Sindikat prometa i veza, te Hrvatska udruga radničkih sindikata pozvali su sve zaposlenike Prometa na prosvjed kakav se u toj tvrtki nije.. Više →

Podržite mirni prosvjed u svrhu poboljšavanja uvjeta rada za zaposlenike tvrtke Promet Split u Splitu 18.10.2018. s početkom u 14:30 sati. https://www.radiodalmacija.hr/prometovci-u-cetvrtak-prosvjeduju-pred-banovinom/ Više →

U organizaciji Međunarodne udruge vozača U.I.C.R. držano je Svjetsko prvenstvo vozača. Domaćin organizacije bila je Belgija, odnosno organizacija BTC koja predstavlja Belgiju u U.I.C.R.-u. Takmičenja su održana u Gentu od 27.09.2018. do 1.10.2018. godine, a natjecalo se u 6 kategorija: kombi vozilo, solo kamion, kamion sa prikolicom, kamion sa poluprikolicom i autobus. Pored toga organizirano.. Više →

Namještanja, pogodovanja, osobni interesi pojedinaca iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i dalje su na vrhu prioriteta. Pravilnikom o početnoj i periodičkoj izobrazbi vozača koji je objavljen 1. lipnja 2018. godine između ostalog propisano je da vozači autotaksi vozila moraju steći početnu izobrazbu vozača i to na način da polože teorijski ispit u ispitnom centru i.. Više →