13. travnja 2017. godine potpisan je dugo očekivani sporazum o zajedničkom djelovanju između Sindikata hrvatskog vozača i Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika.

Ovaj Sporazum o suradnji zaključen je u cilju zajedničkog djelovanja, a zbog prisutnosti poremećaja i problema u radnopravnim i ostalim odnosima između poslodavaca i radnika u cestovnom prijevozu, a kojima su izložene obje ugovorne strane.

Ovaj Sporazum smatramo prvim korakom i čvrstim temeljem koji će omogućiti nesmetano učlanjivanje vozača zaposlenih kod poslodavaca koji su članovi Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika, što će u svakom slučaju prema našim predviđanjima dovesti do šireg dijaloga koji bi trebao rezultirati Kolektivnim ugovorom. Ujedno je ovo jedan od načina da se poveća boj sindikalno organiziranih vozača, a ujedno i broj poslodavaca udruženih u Udrugu hrvatskih cestovnih prijevoznika, što je nužan korak do eventualno proširenog djelovanja Kolektivnog ugovora, za koji obje strane smatraju da bi doveo sve prijevozničke tvrtke u jednaku startnu poziciju, a samim time bi imao i zanačajan utjecaj na povećanje interesa za zanimanje vozač.

Sporazum su potpisali Dragutin Kranjčec, predsjednik Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika i Miljenko Gočin, predsjednik Sindikata hrvatskog vozača. Potpisivanje su popratili Vladimir Jurčec i Darko Vukadinović ispred Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika te Mirjana Mihelja i Zdravko Šimek ispred Sindikata hrvatskog vozača.1 2 3