Kao zadnji element ovog EU projekta održano je studijsko putovanje u Italiju, točnije u mjesto Varese nedaleko Milana.

Na studijskom putovanju su sudjelovali predstavnici Sindikata hrvatskog vozača zajedno sa predstavnicima partnera na ovom projektu Hrvatskom udrugom poslodavaca.

U utorak 24.09.2019. se svih 15 sudionika uputilo na putovanje u Italiju odnosno grad Varese gdje su svi bili smješteni tijekom ovog putovanja. Prvi dan ovog putovanja posjetili smo prostorije sindikata Noi camionisti gdje nas je ugostio Vincenzo Iuzzolino.

U srijedu 25.09.2019. cijeli dan protekao je u službenom dijelu na sastancima sa predstavnicima sindikata vozača Italije FAST – Autotrasporto Logistica Appolti Servizi iz Rima te predstavnicima poslodavaca na čelu sa gospodinom Ghiringhellijem.

U četvrtak 26.09.2019. projektni tim zajedno sa svim sudionicima pozdravio je domaćine te krenuo na put Zagreba.

U Varese su nas primili predstavnici sindikata vozača Italije FAST – Autotrasporto Logistica Appolti Servizi iz Rima te predstavnici poslodavaca na čelu sa gospodinom Ghiringhellijem.

Međusobnom razmjenom iskustava i analizom problema u cestovnom prometu izmjenjivala su se iskustva na primjerima kolega iz Italije koji nam objasnili upite i smjernice za rješavanja problema u Hrvatskoj. Također projektni tim je predstavio projekt na kojem smo radili zadnjih 18 mjeseci, predstavljeni su svi ciljevi i postignuća ovog projekta te smo zajedno sa našim kolegama iz Italije raspravljali o ovakvom načinu poboljšanja socijalnog dijaloga na međunarodnoj razini.