Svjetsko prvenstvo vozača 2022. godine u Republici Hrvatskoj

Kao što je svima poznato, Svjetsko prvenstvo vozača trebalo je biti održano 2020. godine i to u Republici Hrvatskoj, obzirom da je Međunarodna organizacija vozača U.I.C.R. povjerila organizaciju Svjetskog prvenstva Sindikatu hrvatskog vozača koji zastupa Republiku Hrvatsku u Međunarodnoj organizaciji.

Slijedom okolnosti vezanih uz pandemiju Korona virusa Covid 19, održavanje Svjetskog prvenstva vozača odgođeno je za 2021. godinu.

Iako su sve pripreme bile napravljene, svjetsko prvenstvo jednostavno nije bilo moguće provesti zbog raznih propisa koji su bili na snazi, ponajprije vezano uz ograničenje kretanja.

Uzevši u obzir trenutno prisutne nepoznanice koje se prvenstveno odnose na razvoj okolnosti oko pandemije Korona virusa, uspostavu zračnog prometa, moguća ograničenja za putovanja u druge zemlje, bez obzira odnosile se one na ulazak u Republiku Hrvatsku ili na povratak u matične zemlje i na kraju ono najbitnije, a to je očuvanje zdravlja svih članova, Međunarodna organizacija vozača U.I.C.R. zajedno sa Sindikatom hrvatskog vozača donijela je odluku da se organizacija Svjetskog prvenstva vozača koje je trebalo biti 2021. godine odgodi za 2022. godinu.