Ista vozila, nerijetko i isti vozači, a razlika u osobnom dohotku očigledno manja. Dok su teretna vozila bila u tvrtki Pevec transport d.o.o., vozači su imali bruto plaću od oko 12.000 kuna, a dobivali su još od 3000 do 5000 tisuća kuna dnevnica (neki i više). Peveci su, kako tvrde u Državnom odvjetništvu, vozače još i zakidali za zarađena primanja. Danas ta ista vozila koriste neki drugi poslodavci, a vozači pritom imaju dohodak nerijetko i manje od bruto 3000 kuna.

U prvom Pevecovom slučaju u državni proračun i fondove slijevalo se svakog mjeseca oko 6000 kuna za svakog vozača. Danas se za istog tog vozača, koji vozi isto to teretno vozilo, u državni proračun slijeva samo oko 800 kuna.Naravno, pod pretpostavkom da je vozač uopće prijavljen!

Sindikat hrvatskog vozača pokušava s takvom situacijom upoznati premijerku Jadranku Kosor, ali iz njezina ureda nema odgovora na naše inicijative. Premijerka se, čini se, jednostavno oglušila na sve naše dopise i molbe da održimo sastanak na kojem bi je upoznali s tim činjenicama.

Pomnožimo li razliku od primjerice 5000 kuna koje gubi državni proračun, sa samo 50.000 profesionalnih vozača, (a kažu da ih navodno ima i 100 tisuća), dobijemo iznos od 250 milijuna kuna mjesečno ili 3 milijarde kuna godišnje. Nećemo ni računati što se događalo 20 godina unazad!

Cijela država bori se sa nezaposlenošću, a većina profesionalnih vozača radi barem 300 sati mjesečno. Ako znamo da dobar dio vozača radi toliko radnih sati, koliko bi napravio jedan i pol vozač, onda nije teško izračunati da bi uvođenjem reda i zakona, na 20.000 vozača trebalo zaposliti njih još barem 10.000.

A na zavodima za zapošljavanje u cijeloj Hrvatskoj prijavljeno je oko 8500 vozača. Svi bi se oni uz poštivanje zakona bez problema mogli zaposliti, a došli bismo i u situaciju da bi se i drugi nezaposleni mogli prekvalificirati u ovo zanimanje.

Stoga ćemo premijerki Jadranki Kosor, kao i svim saborskim zastupnicima, poslati ovaj glasnik Sindikata hrvatskog vozača, u nadi da će što prije razmotriti naše prijedloge. Mi koji znamo kakva je prava situacija na tržištu prijevoza, mogli bismo pomoći Vladi, a i oni bi mogli pomoći nama.

Kad bude otvoren dijalog o položaju vozača i sudbini kamiona iz nekadašnjih Pevec transporta, brzo će se doći do rješenja koji će pomoći i proračunu, ali radno-pravnom položaju vozača. Duboko vjerujemo da je to u interesu i Vlade pa stoga očekujemo i poziv na razgovor.

Miljenko Gočin