09.03.2013. godine u Splitu održan je sastanak sa članovima zaposlenim u tvrtki TOMMY d.o.o. na temu poduzetih radnji vezano uz radni staž s uvećanim trajanjem koji poslodavac nije obračunavao i uplaćivao radnicima vozačima teretnih vozila ukupne mase iznad 7,5 tona. Iako smo pokušavali ovaj problem riješiti mirnim putem, točnije dijalogom sa poslodavcem, nismo imali uspjeha, jer poslodavac je ignorirao sve naše zahtjeve, nakon čega smo bili prisiljeni podnijeti prijavu Državnom inspektoratu koji je inspekcijskim nadzorom u tvrtci utvrdio da poslodavac nije ispunio svoju obvezu prema radnicima. Iako je to za poslodavca nelogičnost još iz bivšeg sustava, još iz bivše države radnici navedeni radnici na to imaju pravo, koje mogu ostvariti mirnim putem, ili sudskim putem. Obzirom da su određeni članovi pokušali direktno razgovarati na tu temu sa direktorom tvrtke, u čemu nisu uspjeli, doslovno smo potrošili sve načine sporazumnog rješenja problema, te je zaključeno da se sudskim putem pokuša ostvariti navedena prava radnika, te je u skladu sa odlukom povjerenik sindikata preuzeo obvezu prikupljanja punomoći radnika vozača za pokretanje sudskih postupaka.

S toga molimo sve članove sindikata hrvatskog vozača zaposlene u tvrtki Tommy d.o.o. da se jave sindikalnom predstavniku.