Poslodavci ucjenjuju vozače

Nova tv, opet izašla u susret profesionalnim vozačima. Uz pomoč sindikata i hrabrih vozača cisterni.

Većina profesionalnih vozača zaposlenih u hrvatskim prijevozničkim tvrtkama prisiljena je raditi pod teškim i ponižavajućim uvjetima kako bi sačuvali svoja radna mjesta, a dok sindikat na to upozorava nadležni se oglušuju dovodeći u opasnost sudionike u prometu.
Na primjerima nepropisnih isplatnih lista, zapisa tahografa i drugih dokumenata, Gočin je pred novinarima dokumentirao brojne prekršaje i prijestupe, primjerice isplatu plaća na crno, lažiranje podataka tahografa, prevelik broj radnih sati za volanom, neprijavljivanje vozača u radni odnos itd. Sindikat, kaže Miljenko Gočin, stalno upozorava nadležne institucije i službe na kršenje propisa s potencijalno pogubnim posljedicama, ali one se oglušuju ili prebacuju odgovornost jedna na drugu.
Stoga traži od Vlade, resornog ministarstva, Državnog inspektorata i drugih institucija da napokon reagira na njegove pritužbe.

Dosta je bilo!

Dali su Vladi RH rok od dva mjeseca da ih primi na razgovore kako bi predstavili koliki je nered u sektoru koji je iznimno osjetljiv jer je 12.000 vozača i isto toliko teretnih vozila u Hrvatskoj svakodnevna opasnost na hrvatskim cestama.

Sa samo četiri velika kamiona možemo blokirati cijeli promet u Zagrebu, a s njih 850 možemo srušiti i Vladu.
Upozorio je predsjednik sindikata Miljenko Gočin.

Više o događanjima pročitajte na:
Vecernji.hr  Tportal.hr  Hrt.hr