Ukoliko potpišete ovakvu izjavu nemate pravo tužiti poslodavca za neplaćeni prekovremeni rad, radni staž s uvećanim trajanjem, kao i sve ostalo na što ste eventualno imali pravo za vrijeme radnog odnosa, a poslodavac vam nije omogućio.

Svi vi koji ste upravljali teretnim motornim vozilima ukupne mase vozila iznad 7,5 tona imali ste pravo na radni staž s uvećanim trajanjem, te na pravo da vam budu plaćeni sati prekovremenog rada i svoje pravo možete ostvariti putem ovog sindikata za tri godine unazad, s toga ne nasjedajte na potpisivanje ovakvih izjava i dobro čitajte sve što vam se ponudi na potpis. U svakom slučaju imate pravo konzultirati se prije potpisivanja, a ako vam to nije omogućeno ili vas se nagovara da bez obzira na sve potpišete odmah, samim time vam može biti jasno da vam se nešto želi podvaliti.

I slijepom čovjeku bilo bi jasno da se ni jedan radnik svojevoljno  ne bi odrekao pola otkaznog roka u kojem ima pravo na punu plaću, da bi što prije došao na Zavod za zapošljavanje!

Primjer Izjave koju je nažalost potpisao jedan radnik Dukata.

Dukat