Republika Hrvatska

PREDMET: OČITOVANJE NA ORGANIZACIJU RADA SANITETSKOG PRIJEVOZA

–          Traži se

Poštovani,

Sindikatu hrvatskog vozača svakodnevno pristupaju članovi koji su zaposleni u Domovima zdravlja ili bolnicama na području Republike Hrvatske, a koji su zaposleni na radnim mjestima vozača hitne pomoći ili sanitetskog prijevoza.

Između ostalih u članstvo sindikata hrvatskog vozača pristupili su i vozači sanitetskog prijevoza pri Domu zdravlja Knin, u kojem ovaj sindikat ima imenovanog povjerenika sindikata.

U nekoliko navrata pokušali smo posredstvom povjerenika sindikata doći do saznanja o organizaciji rada, te odgovora na pitanje: zašto su vozači saniteta imaju organiziranu pripravnost za vrijeme koje su u obvezi izlaziti na hitne intervencije, voziti pod upaljenim rotacionim svijetlima i tako dalje, a sve u okolnostima u kojima su raspoređeni na poslove vozača sanitetskog prijevoza, dakle unaprijed planiranog prijevoza pacijenata, na osnovu čega je njihov koeficijent za obračun osobnog dohotka manji od onog koji imaju vozači hitne pomoći, točnije koeficijent za obračun plaće vozača sanitetskog prijevoza je 0,77.

Ovim putem Sindikat hrvatskog vozača od cijenjenog naslova traži pismeno očitovanje na dosada navedenu problematiku.

Ovakav način rada nije prisutan samo u Domu zdravlja Knin, ali obzirom da u Domu zdravlja Knin imamo imenovanog povjerenika sindikata koji ima dostupne podatke i dokumente o organizaciji rada, u prilogu ovog dopisa dostavljamo Vam raspored rada vozača saniteta pri Domu zdravlja Knin za srpanj 2014. godine, te tražimo jasno očitovanje o načinu rada sanitetskog prijevoza u Domu zdravlja Knin.

S poštovanjem,

Miljenko Gočin