Zajedno do cilja

EU projekt „Zajedno do cilja“

Uspješan nastavak provođenja EU Projekata

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Sindikata hrvatskog vozača.

Sindikat hrvatskog vozača potpisao je dana 28. srpnja 2020. godine Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014 – 2020 te samim time započeo je sa provođenjem EU projekt „Zajedno do cilja“.

Ovaj projekt provodit će se narednih 20 mjeseci u suradnji sa projektnim partnerom, Sindikatom trgovine usluga i proizvodnje, a uključuje više projektnih aktivnosti od kojih posebno ističemo uspostavu Savjetodavnog centra putem kojeg će se svim radnicima omogućiti da dođu do potrebnih znanja vezanih uz zakonske propise u pogledu prava koja proizlaze iz radnog odnosa.

Sindikat hrvatskog vozača zaposliti će pravnika na puno radno vrijeme koji će tijekom 18 mjeseci projekta sudjelovati u istraživanju i pripremi publikacije s rezultatima istraživanja , provoditi savjetovanja i sudjelovati u radu savjetodavnog centra, čime će se u svakom slučaju omogućiti svim radnicima, kako na sezonskim poslovima, tako i na redovitom radu da mogu postavljati pitanja i dobiti konkretne odgovore vezane za sve ono što proizlazi iz propisa vezanih za rad.

Ovim projektom, te zajedničkim naporima radnika i poslodavaca želimo ojačati bipartitni socijalni dijalog te osnažiti razmjenu iskustava i pozitivnih praksa među dionicima socijalnog dijaloga.

O svim aktivnosti kroz projekt „Zajedno do cilja“ sindikat hrvatskog vozača i sindikat trgovine, usluga i proizvodnje izvještavat će Vas putem svojih web stranica.

U Splitu je 09.06.2021. održana druga od ukupno pet jednodnevnih edukacija u sklopu elementa “Jačanje partnerskih odnosa sindikata i poslodavaca u kontekstu promicanja boljih uvjeta rada s naglaskom na sezonske poslove”. Na edukaciji su sudjelovali članovi SHV i partnera koji gravitiraju Splitu i okolici. Predavanje je ovaj puta održao Mario Jukić, povjerenik SHV za tvrtku Promet.. Više →

Povodom održavanja prve od ukupno pet jednodnevnih edukacija, u sklopu elementa “Jačanje partnerskih odnosa sindikata i poslodavaca u kontekstu promicanja boljih uvjeta rada s naglaskom na sezonske poslove” naši članovi okupili su se u Dubrovniku 08.06.2021. Uvodnim govorom sudionike je pozdravio Miljenko Gočin, voditelj projekta. Sudionike edukacije upoznao je sa projektom, elementima projekta i aktivnostima koje.. Više →

Treći dan edukacije u Opatiji počeo je analiziranjem ranijih predavanja koja su se održala prethodna dva dana. Sudionici su postavljali pitanja na koja je pravnik odgovarao te ih je prezentirao na početku današnje edukacije. Današnja edukacija odnosi se ponajviše na radnička vijeća, izbor radnika za radnička vijeća te sudjelovanje radnika u odlučivanju. Pravnik Bože Tomić.. Više →

Drugi dan edukacije za povjerenike sindikata SHV i STUP u Opatiji u elementu “Jačanje partnerskih odnosa sindikata i poslodavaca u kontekstu promicanja boljih uvjeta rada s naglaskom na sezonske poslove” započeo je predavanje pravnika Sindikata hrvatskog vozača Bože Tomića koji će danas tijekom dana kroz edukaciju sudionicima približiti sudsku praksu sa slučajevima aktualnim uz teme predavanja… Više →