Aquatehnika d.o.o.

Dana 12.10. 2017. godine održan je sastanak predstavnika sindikata hrvatskog vozača sa direktorom tvrtke Aquatehnika iz Varaždina. Ovo je bio prvi službeni sastanak predstavnika ovog sindikata sa novoimenovanim direktorom, gospodinom Bogović Tomislavom. Na sastanku su raspravljene sve problematične teme, te je postignut dogovor oko rješavanja problema uz radni staž s uvećanim trajanjem i razlike u.. Više →

Aquatehnika d.o.o.

U Splitu je 09.06.2021. održana druga od ukupno pet jednodnevnih edukacija u sklopu elementa “Jačanje partnerskih odnosa sindikata i poslodavaca u kontekstu promicanja boljih uvjeta rada s naglaskom na sezonske poslove”. Na edukaciji su sudjelovali članovi SHV i partnera koji gravitiraju Splitu i okolici. Predavanje je ovaj puta održao Mario Jukić, povjerenik SHV za tvrtku Promet.. Više →

Povodom održavanja prve od ukupno pet jednodnevnih edukacija, u sklopu elementa “Jačanje partnerskih odnosa sindikata i poslodavaca u kontekstu promicanja boljih uvjeta rada s naglaskom na sezonske poslove” naši članovi okupili su se u Dubrovniku 08.06.2021. Uvodnim govorom sudionike je pozdravio Miljenko Gočin, voditelj projekta. Sudionike edukacije upoznao je sa projektom, elementima projekta i aktivnostima koje.. Više →

Ovo je lista kandidata Sindikata hrvatskog vozača koji je svojim dosadašnjim radomdao doprinos ostvarenju prava na: -400 kn ljetnog dodatka, -Osporio pisanje godišnjeg odmora u covid situaciji više od 10 dana, -Bon za cipele 200 kn, -Isplate 5 hranarina u iznosu 720 Kn, -Isplatu prekovremenih sati, -Korekcija radnog vremena, -Sprječavanje računanja subote u godišnji odmor,.. Više →

Želimo Vam sretan “1. Svibnja”, Međunarodni praznik rada. Provedite ovaj dan u miru, radosti i sa najbližima! Vaš SHV! Više →

Svjetsko prvenstvo vozača 2022. godine u Republici Hrvatskoj Kao što je svima poznato, Svjetsko prvenstvo vozača trebalo je biti održano 2020. godine i to u Republici Hrvatskoj, obzirom da je Međunarodna organizacija vozača U.I.C.R. povjerila organizaciju Svjetskog prvenstva Sindikatu hrvatskog vozača koji zastupa Republiku Hrvatsku u Međunarodnoj organizaciji. Slijedom okolnosti vezanih uz pandemiju Korona virusa.. Više →

Treći dan edukacije u Opatiji počeo je analiziranjem ranijih predavanja koja su se održala prethodna dva dana. Sudionici su postavljali pitanja na koja je pravnik odgovarao te ih je prezentirao na početku današnje edukacije. Današnja edukacija odnosi se ponajviše na radnička vijeća, izbor radnika za radnička vijeća te sudjelovanje radnika u odlučivanju. Pravnik Bože Tomić.. Više →

Drugi dan edukacije za povjerenike sindikata SHV i STUP u Opatiji u elementu “Jačanje partnerskih odnosa sindikata i poslodavaca u kontekstu promicanja boljih uvjeta rada s naglaskom na sezonske poslove” započeo je predavanje pravnika Sindikata hrvatskog vozača Bože Tomića koji će danas tijekom dana kroz edukaciju sudionicima približiti sudsku praksu sa slučajevima aktualnim uz teme predavanja… Više →

Sindikalni povjerenici Sindikata hrvatskog vozača i sindikata STUP (Sindikata trgovine, usluga i proizvodnje) okupili su se na edukaciji u Opatiji koja se održava od 12.03.20201 do 14.03.2021. u sklopu EU projekta “Zajedno do cilja” UP.04.2.1.06.0020. Sindikalni povjerenici i organizatori okupili su se u četvrtak (11.03.2021.) u popodnevnim satima u Opatiji, prvi dan edukacije sudionici su upoznati.. Više →

PITANJA PRISTIGLA DO 28.01.2020. UPIT ODGOVOR/SAVJET Kako mogu izračunati naknadu za prijevoz koju je poslodavac dužan isplatiti sukladno kolektivnom ugovoru? Kolektivni ugovor, koji je potpisao poslodavac u veljači 2017. godine, a koji vrijedi od 1. ožujka 2017. godine, propisuje u članku 70. da radnik ima pravo na naknadu troškova prijevoza na posao i s posla.. Više →