Jedina disciplina koja se ne održava na poligonu jest Eko vožnja i može se reći da je ona vrhunac cijelog natjecanja. Svaka zemlja koja je učestvovala na Svjetskom prvenstvu imala je pravo prijaviti jednog vozača za praktičnu vožnju u kojoj se provodilo testiranje. Pobjednik sa prethodnog svjetskog prvenstva u ovoj disciplini, Poljak Zenon Korsak imao je pravo braniti svoj naslov.

Vozači koji su sudjelovali u eko natjecanju vozili su od Termi Tuhelj do Zaboka i nazad, prosječno 20,50 kilometara. Vozili su IVECO S-w tegljač ukupne dozvoljene mase 18-20 tona, s 4×2 pogonom, motorom od 490 KS i Traxon automatiziranim mjenjačem od 12 + 2 stupnjeva prijenosa.Navedeno vozilo je bilo opterećeno poluprikolicom našeg pokrovitelja Autoprijevoznika Sokser Darka koji je osigurao da skup vozila bude natovaren i to do potpunog opterećenja od 40 tona.

Mladen Jambrović

Posebno smo ponosni što je samo eko testiranje obavljao naš najbolji stručnjak po pitanju ECO vožnje gospodin Mladen Jambrović iz tvrtke ECOmobilis, kojem se ovom prilikom posebno zahvaljujemo što je našao vremena i osigurao nam najbolji način testiranja natjecatelja. Samim time ovo natjecanje je podigao na potpuno novu razinu koju će slijedeći organizatori Svjetskih prvenstava tek trebati dostići.

Na kraju provedenog testiranja možemo reći da je titulu najboljeg obranio Zenon Korsak iz Poljske sa utrošenih 26.26 litara, ispred svog zemljaka Gregorza Zapinskog koji je utrošio 26.48 litara te Nizozemca Rene de Baata sa 28.87 litara.

Čestitamo pobjednicima i zahvaljujemo našim profesionalnim suorganizatorima eko natjecanja gospodinu Mladenu Jambroviću i gospodinu Darku Sokseru.

Komentirajte

E.mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *