Bjelovar 04.02.2013., predviđen sastanak sa radnicima Dukata!

Dočekala nas je spuštena rampa i zaštitar sa zahtjevom da predamo osobne iskaznice na pregled! Nakon provjere i javljanja u upravu Dukata da smo stigli, zaštitar se ispričava da meni nije dozvoljen ulaz u krug tvrtke!

Tvrtke koja navodno poštuje slobodu sindikalnih aktivnosti! Opet nam pokazuju da dobro radimo svoj posao i pokušavaju nas na sve načine spriječiti da upozorimo ljude na ono sto ih očekuje, kao i na to da ne potpisuju dokumente koje nisu pročitali. No međutim, barem će ovih dana zaštitari zaraditi, jer toliko su sigurni da pomažu radnicima da ih pri tome moraju čuvati zaštitari.

Nisu bili dovoljno sigurni, pa su i djelovali na radnike, jer kada je Boris ušao u firmu nije zatekao ni jednog vozača ni jednog skladištara, a prethodnih dana zvonili su telefon i ljudi su nas molili da što prije dođemo i do Bjelovara. Zvali smo iste te brojeve, ali nitko se ne javlja. Nakon nekoliko pokušaja javio se jedan vozač i rekao je „Probajte nas razumjeti, ako ostanemo bez ikakvog posla u Dukatu u Bjelovaru više nećemo naći posla“.

No međutim, kod nas nema straha, mi znamo što radimo, a radimo to da spasimo radnike da ostanu na svojim radnim mjestima i na tome ćemo ustrajati do samog kraja.

Da smo jedinstveni i da svi stanemo, sljedećeg dana molili bi nas da počnemo raditi i uvažili bi sve naše zahtjeve, ali pošto situacija nije takva nećemo stati sutra, ali nigdje ne stoji da nećemo stati za koji dan, naravno poštujući zakonske procedure. Preveliko je jedinstvo u određenim poslovnicama da bi propustili priliku da na taj način vratimo ljude na njihova radna mjesta. Svima onima koji imaju lavlje srce i svoj ponos ovim putem izjavljujemo da ćemo se zajedno boriti do samog kraja, a zakonskih sredstava imamo, jer ih još nismo iskoristili!

Ovog trenutka obavljamo posljednje konzultacije i najkasnije tijekom sutrašnjeg dana prezentirat ćemo vam kompletan plan naših aktivnosti, usmjeren na: POVLAČENJE ODLUKE O OTKAZIVANJU UGOVORA O RADU!

Miljenko Gočin

2 Komentara za Sloboda Sindikalnog rada
 1. Samo da znate
  Odbili smo poslodavca kod kupnje kamiona.
  Nikad nismo bili slozniji
  Imamo puno povjerenje u vas sindikalne vodje.
  Slomit ce zube na nama dalmatincima
  Dobro ce upamtit Split


[vrh]

Komentirajte

E.mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *