U trajanju od 15. do 17.03.2022. održana je sjednica Koordinacije sindikata vozača za južnu i jugoistočnu Europu.

Sjednica je održana u Tuheljskim Toplicama, na sjednici su prisustvovali predstavnici sindikata susjednih zemalja koje su članice ove koordinacije.

Sve prisutne pozdravili su Miljenko Gočin, voditelj projekta “Zajedno do cilja” te Mirjana Mihelja ispred Sindikata STUP koji je partner u ovom projektu.

Na koordinaciji su sudionici upoznati sa projektom “Zajedno do cilja”, sa svim elementima i aktivnostima koje su se provodile u sklopu ovog projekta. Svi sudionici pokazali su izniman interes za ovakve projekte te izrazili želju za sudjelovanjem u istima u budućnosti. Svi sudionici također su imali prilike vidjeti rezultate ankete koja se provodila tijekom ovog projekta, a vezana uz radne odnose, zadovoljstvo radnika i slično. U ostalim državama koordinacije slična je situacija kao i u Hrvatskoj, zbog toga je donešen zaključak kako se suradnja mora proširiti na što više država kako bi se zajedničkim djelovanjem postigli bolji uvjeti rada vozača i kako bi se zanimanje vozača više vrednovalo na međunarodnoj razini. Uz sve sudionike sudjelovali su i povjerenici Sindikata hrvatskog vozača koji su iz prve ruke ostalim sudionicima iznosili svoj pogled na projekt, projektne aktivnosti te nadolazeće aktivnosti koje će biti usmjerene na poboljšanje uvjeta rada vozača.

Pravnik Bože Tomić upoznao je sve sudionike sa radom savjetodavnog centra te je odgovarao na pitanja koja su se odnosila na radno pravo, zakone o mobilnim radnicima i ostalo.