SINDIKAT HRVATSKOG VOZAČA

Ljubljanska avenija bb. 10 090 Zagreb

Tel. 01 34 96 773, mob. 099 48 00 648

Oib. 13309395982 Mb. 2429853

www.sindikatvozaca.hr

 

Broj: 0040413

Zagreb, 09.04.2013. godine

MEDIJIMA

svima

 

 

 

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

ZET – „POSLODAVAC i ODREĐENI SINDIKALNI PREDSTAVNICI“

 

Sindikat hrvatskog vozača javno se ograđuje od istupa pojedinih čelnika sindikata koji djeluju unutar ZET-a, a djeluje ih gotovo dvadesetak.

Naime, svakom razboritom čovjeku potpuno je jasno da se sindikati zalažu za prava radnika, te tu počinje i završava njihov djelokrug aktivnosti, uz neizostavno poštivanje obveza koje proizlaze iz samog radnog odnosa, kako svih radnika, tako i svakog pojedinca.

Da u ZET-u postoje određene strukture koje su pobrkale svoje ovlasti, vidljivo je i iz aviona, a ovaj sindikat u posjedu je i mnogobrojnih dokumenata koji svjedoče tome u prilog.

Evidentno je da ZET posluje sa gubitkom, evidentno je jednako tako da u istom tom ZET-u  postoji velik broj izmišljenih radnih mjesta, na kojima su za pretpostavit je zaposleni ljudi po nekim drugim kriterijima a ne sposobnostima ili stručnosti.

No međutim jednako tako je vidljivo da poslodavac u ovom slučaju ZET usko surađuje sa pojedinim predstavnicima sindikata, pa nas ne bi začudilo kada bi cijela ova priča vezana uz to da sindikat pokušava raditi posao poslodavca, nakon čega poslodavac ispada socijalno osjetljiv i obziran prema svim radnicima i građanima, dio dogovorene igre u kojoj sindikat radi uslugu poslodavcu, bilo iz neznanja iz možda iz neke obveze, pa sve do toga da možda postoji mogućnost da obije ove strane rade za trećeg naručitelja.

Zasigurno će vrijeme pokazati, kao i u većini slučajeva do sada koja je opcija u ovom slučaju u igri, ali do tada sindikat hrvatskog vozača ne može dozvoliti nastavak ove igre bez da javnost upozna sa stvarnim činjeničnim stanjem, s toga će ovaj sindikat u četvrtak organizirati Konferenciju za medije na kojoj će iznijeti sva saznanja sa kojima raspolaže, a javnost i građani grada Zagreba neka sami procijene o čemu se tu zapravo radi.

Izvršni odbor Sindikata hrvatskog vozača u ZET-u izražava žaljenje što su nažalost vrijedni i marljivi radnici koji svakodnevno obavljaju svoje radne zadatke izloženi ovakvim napadima i neugodnostima, a neoprostivo je da ih tome, posebno u zadnje vrijeme izlažu njihovi pojedini sindikalni povjerenici.

 

Miljenko Gočin, predsjednik sindikata hrvatskog vozača

 

Komentirajte

E.mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *