U organizaciji Međunarodne udruge vozača U.I.C.R. držano je Svjetsko prvenstvo vozača. Domaćin organizacije bila je Belgija, odnosno organizacija BTC koja predstavlja Belgiju u U.I.C.R.-u.

Takmičenja su održana u Gentu od 27.09.2018. do 1.10.2018. godine, a natjecalo se u 6 kategorija: kombi vozilo, solo kamion, kamion sa prikolicom, kamion sa poluprikolicom i autobus. Pored toga organizirano je natjecanje u ECO vožnji i posebna kategorija mladi vozači.

Sindikat hrvatskog vozača, predstavnik Republike Hrvatske u međunarodnoj organizaciji natjecao se sa tri tima (3 vozača u svakome timu) i to u kategorijama solo kamion, kamion sa poluprikolicom i autobus.

Tim I. (solo kamion)

Krešo Trampus iz Osijeka, zaposlen kod poslodavca Velpro d.o.o.,

Mario Pavić iz Zagreba, zaposlen kod poslodavca Zagrebačke ceste i

Nedjeljko Cvjetanović iz Dubrovnika, zaposlen kod poslodavca Čistoća Dubrovnik

Tim II. (kamion sa poluprikolicom)

Nedžad Fetić iz Rijeke, zaposlen kod poslodavca Plodine d.d.

Zoran Bučko iz Vukovara, zaposlen kod poslodavca Ricardo d.o.o. i

Siniša Švarc, zaposlen kod poslodavca Konzum d.d.

Tim III.

Mario Jukić iz Splita, zaposlen kod poslodavca Promet Split d.o.o..

Miho Pavlović iz Dubrovnika, zaposlen kod poslodavca Libertas Dubrovnik d.o.o. i

Ivica Herak iz Zagreba, zaposlen kod poslodavca ZET Zagreb

ECO vožnja

Miljenko Gočin iz Zagreba, Sindikat hrvatskog vozača

U žestokoj konkurenciji iz svih krajeva svijeta naši su takmičari zauzeli središnje pozicije u svim kategorijama što je izuzetan uspjeh obzirom da su svi takmičari pristupili bez ikakvih priprema i treninga, što znači da su samo prezentirali svoje općenite vozačke sposobnosti i teorijsko znanje.

Naime, cilj sindikata hrvatskog vozača bio je da na ovogodišnje Svjetsko prvenstvo odvedemo kandidate koji će preuzeti organizaciju nacionalnog prvenstva u Republici Hrvatskoj već slijedeće godine. Stoga su i izabrani kandidati iz svih regija u kojima će 2019. godine biti održana takmičenja.

Dubrovnik, Split, Rijeka, Osijek i Zagreb bit će gradovi u kojima će svi članovi Sindikata hrvatskog vozača imati priliku pokazati svoja znanja, svoje talente i svoje sposobnosti, a organizaciju istih tih takmičenja preuzimaju upravo kandidati koji su ove godine učestvovali na Svjetskom prvenstvu gdje su stekli potrebna znanja za organizaciju i provođenje takmičenja.

Bitno je napomenuti da će svi pobjednici (1., 2. i 3.) mjesto na regionalnim takmičenjima, sudjelovati na finalnom takmičenju na kojem će biti izabrani  predstavnici Republike Hrvatske za slijedeće Svjetsko prvenstvo koje se održava 2020. godine.

Kada govorimo o slijedećem Svjetskom prvenstvu važno je napomenuti da će ono biti održano u jednoj od dvije države koje su istaknule svoju kandidaturu a to su Urugvaj i Republika Hrvatska.

Obzirom na dosada poduzete aktivnosti u svezi slijedećeg Svjetskog prvenstva Republika Hrvatska, odnosno Sindikat hrvatskog vozača ima velike šanse da bude domaćin slijedećeg Svjetskog prvenstva.

U cilju što bolje organizacije i provođenja regionalnih i nacionalnog takmičenja na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Belgiji sudjelovala je i Sanja Ožić iz Zagreba, zaposlena kod poslodavca Čistoća Zagreb kao član međunarodnog žirija kako bi stekla iskustva vezana uz ocjenjivanje kandidata, a koja će se u potpunosti primjenjivati i na našim takmičenjima.

Sa osobitim zadovoljstvom najavljujemo regionalna takmičenja slijedeće godine u Dubrovniku, Splitu, Rijeci, Zagrebu i Osijeku, na kojima će uz takmičenje biti organizirana druženja i zabavni sadržaji.

O načinima prijave članova Sindikata hrvatskog vozača za sudjelovanje na regionalnim takmičenjima bit ćete obaviješteni putem Web stranice Sindikata hrvatskog vozača i Transport magazina.

Zahvaljujemo se pokroviteljima:

Grand auto (korištenje vozila Ford Galaxy i Ford Tourneo)

Crodux (majice i hlače)

Velpro (majice i hlače)

Transport Magazin

 

Komentirajte

E.mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *