Obzirom da smo zaprimali mnogobrojne upite članova vezane uz daljnji nastavak socijalnog dijaloga sa poslodavcem Konzum d.d., zatražili smo održavanje sastanka sa upravom tvrtke kako bi raspravili sve ono za što ste nam se obraćali u proteklom periodu.

26.11.2014. godine održan je traženi sastanak na kojem su prisustvovali ispred poslodavca, gospodin Zoran Mitreski – Direktor poslovnog područja veleprodaje i distribucije, gospodin Nenad Dečur – Direktor sektora operativnog poslovanja, Poslovnog područja veleprodaje i distribucije, te ispred sindikata, Miljenko Gočin – predsjednik sindikata i Krešo Trampus – povjerenik Sindikata hrvatskog vozača za Konzum d.d.

Predstavnici sindikata upoznali su predstavnike poslodavca sa problematikom koja je vezana uz prava i obveze radnika, uglavnom vozača, članova ovog sindikata, nakon čega su se predstavnici poslodavca izjasnili o potrebi daljnjeg nastavka socijalnog dijaloga između poslodavca i radnika, a sve u cilju otklanjanja određenih problema ili nejasnoća, što je i osnovni cilj ovog sindikata. Obzirom na specifičnosti radnih zadataka vozača, kao i potreba zadovoljavanja krajnjih kupaca na tržištu koje u današnjem trenutku nije ni najmanje jednostavno, lako je bilo zaključiti da pojedini problemi postoje, te da će se oni i u daljnjem periodu zasigurno pojavljivati sve dok se ne nađe model koji će biti jednak prema svima i prema kojem će svi biti donekle zadovoljni.

Posebno je istaknuto kako je ovaj period unazad nekoliko mjeseci oduzeo poslodavcu mnogo vremena i angažiranja uz preuzimanje Mercatora, a samim time nije bilo previše vremena koje bi se moglo posvetiti rješavanju problematike na koju ste upozoravali.

Na ovom sastanku dogovorena je svakodnevna komunikacija između povjerenika sindikata Kreše Trampusa i gospodina Nenada Dečur, vezana uz vaše primjedbe i one će se otklanjati na taj način.

Nadalje, dogovoreno je kako će predstavnici poslodavca u narednom periodu razmotriti sve ono na što smo upozoravali, te donijeti prijedlog načina rješavanja problematike, a jednako tako ovaj sindikat obvezao se u narednom periodu ponuditi svoju pomoć u pogledu edukacije vozača o evidencijama radnog vremena, pravilnom bilježenju putem analognog ili digitalnog tahografa, a sve u cilju kako bi izbjegli eventualne propuste u vođenju iste.

O svim daljnjim aktivnostima biti ćete izvješteni preko povjerenika sindikata, te objavama na web stranici sindikata.